3 fouten die u NU als belegger moet vermijden

11/16/2022

Tijdens grote marktdalingen moeten we ons concentreren op hoeveel hetzelfde zal zijn en wat permanent is veranderd. De analogie die we gebruiken is om over de vallei te kijken en te zien wat er aan de andere kant ligt. Het was een heel andere situatie tijdens de financiële crisis van 2008, omdat we de andere kant van de vallei niet konden zien en niet wisten hoe we die zouden bereiken. Maar deze keer is het anders en dat geeft ons hoop. Dus, u vermijdt als belegger best de 3 volgende fouten:


1. Markten proberen te timen

Het is tijd, niet timing, dat telt bij beleggen. Als u uw geld op weg naar beneden uit de markt haalt, betekent dit dat als u niet precies op het juiste moment weer instapt, u niet ten volle kunt profiteren van enig herstel.

Kijk eens naar dit voorbeeld van een hypothetische belegger die aandelen verkocht tijdens de marktdaling van 2008-2009 en vervolgens probeerde de markt te timen en weer instapte toen er tekenen van verbetering waren. Het missen van zelfs de 10 beste dagen van het herstel zou de lange termijn resultaten van die belegger aanzienlijk hebben geschaad - en hoe meer "beste" dagen worden gemist, hoe meer kansen worden gemist.


Beleggers die meer aarzelen om al hun overtollige kapitaal in één keer aan het werk te zetten, kunnen overwegen om in volatiele markten "dollar cost averaging" te gebruiken. Deze tactische zet tijdens een marktdaling stelt u in staat meer aandelen te kopen tegen lagere gemiddelde kosten en wanneer de markten uiteindelijk stijgen, kunnen die extra aandelen de waarde van uw portefeuille verhogen.

2. Ervan uitgaan dat de negatieve krantenkoppen van vandaag het een slecht moment maken om nu te beleggen

De economische en geopolitieke uitdagingen van vandaag lijken misschien ongekend, maar een blik in de geschiedenis laat zien dat er altijd redenen zijn geweest om niet te beleggen. Ondanks de negatieve krantenkoppen is de lange termijn trend van de markt altijd hoger geweest. Er doen zich vaak grote beleggingsmogelijkheden voor wanneer beleggers zich het meest pessimistisch voelen. De uitbraak van het coronavirus lijkt misschien anders dan alles waarmee we eerder te maken hebben gehad, maar onzekerheid is niets nieuws voor de markt, die in de loop van de tijd veerkrachtig is geweest. Dit is wat er zou zijn gebeurd (in termen van dollarbedragen en gemiddeld jaarlijks totaalrendement) met een hypothetische belegging van 10.000 in de S&P 500-index op deze historische dagen:

3. Teveel focus op de korte termijn

Markt volatiliteit is vooral ongemakkelijk wanneer u zich richt op ups en downs op de korte termijn. Verleng in plaats daarvan uw tijdshorizon om u te concentreren op de lange termijn groei van uw beleggingen en de vooruitgang die u heeft geboekt in de richting van uw doelen. Bekijk hieronder de twee grafieken die contrasterende perspectieven van dezelfde hypothetische belegging vertegenwoordigen. 

De korte termijn visie is er een die veel beleggers voor hun portefeuille hebben - het volgen van rendementen over korte perioden. De lange termijn weergave geeft exact dezelfde belegging weer over dezelfde periode, maar toont in plaats daarvan de jaarlijkse verandering in de waarde van de belegde portefeuille. Met dit perspectief zijn de korte termijn fluctuaties van de eerste grafiek in de loop van de tijd afgevlakt en het beeld van een groeiende portefeuille wordt duidelijker.

Vergeet niet dat dalende markten niet eeuwig duren. Door een lange termijn perspectief te behouden, kunnen beleggers zich blijven concentreren op de doelen die er het meest toe doen.

Als u zich zorgen maakt over uw financiën, waarom maakt u dan geen vrijblijvende afspraak met ons en laat ons u helpen uw financiële situatie onder controle te krijgen en de stress in uw leven te verminderen: hello@expatwealthatwork.com