5 concepten om beter te beleggen en te leven

10/31/2022

Het verbinden van levensprincipes met beleggingsprincipes is een krachtige manier om theoretische concepten in de realiteit te verankeren. Het kan ook helpen bij het begrijpen van financiële concepten die vaak als te complex worden beschouwd. Ons leven is het resultaat van de beslissingen die we elke dag nemen.


Net als bij beleggen neemt de kracht van deze beslissingen in de loop van de tijd toe. Het vinden van een besluitvormingsproces van hoge kwaliteit dat voor u werkt, is van cruciaal belang. Voor ons betekent dit begrijpen hoe geweldig het eruit ziet en het verkrijgen ervan.

Hier zijn 5 concepten om te omarmen die u kunnen helpen met beleggen en beter te leven.

1. Onzekerheid

Gezien de diepe onzekerheid van het leven, kan het moeilijk zijn om optimistisch te blijven. Het meeste van wat er in ons leven gebeurt, is onvoorspelbaar en het voorspellen van de toekomst is onmogelijk. Net als iedereen leeft u uw leven volledig zonder te weten wat er gaat gebeuren. Het is hetzelfde principe voor beleggen. U kunt een goede beleggingservaring hebben zonder enig idee van wat de markten zullen doen. U kunt niet voorspellen welke van de S&P 500-bedrijven zal winst maken en wanneer. In plaats daarvan vertrouwt u op de bewezen vindingrijkheid van mensen om problemen op te lossen en hun bedrijf te verbeteren.

2. Plannen

De sleutel is om te plannen, niet te voorspellen. Zonder onzekerheid zouden er geen kansen zijn. Planning kan u helpen om u sterker te voelen in plaats van depressief. Overweeg alle onverwachte wendingen die uw leven heeft genomen en de kansen die die wendingen hebben gecreëerd. Hoewel u de uitkomsten van uw beslissingen niet kon voorspellen, begreep u intuïtief hoe u uw gevoelens over de risico's en kansen die u werden geboden, moest inschatten. Hetzelfde geldt voor beleggen, u vermijdt het vanwege de onzekerheid. Uw ervaring heeft u echter de tools gegeven om ermee om te gaan. Helaas hebben we geen controle over de markten. Maar we kunnen wel bepalen hoeveel risico we nemen en of we ervoor kiezen om een ​​financiële adviseur te hebben om ons te helpen de juiste beslissingen te nemen. Vooral bij:

  • Helpen bij het identificeren van uw doel en prioriteiten.
  • Bepalen van het bedrag dat nodig is om uw levensstijl en geplande erfenis te financieren.
  • Opstellen en actualiseren van prognoses op basis van beleggingsanalyses.
  • Een geïntegreerde strategie bieden die het vermogen van uw gezin beschermt en opbouwt.

3. Flexibiliteit

Hoewel het hebben van een plan belangrijk is, zal het cultiveren van flexibiliteit de weg gemakkelijker maken, zowel in het leven als in het beleggen. Denk aan iemand die u kent die belangrijke obstakels heeft overwonnen. Waren ze onoverkomelijk of op te lossen?

4. Samengestelde rente

Overweeg de kracht van samengestelde rente als u de motivatie nodig heeft om u aan uw plan te houden. We weten dat er grote financiële voordelen zijn. Maar het levensequivalent van samengestelde rente is wijsheid. Door van het verleden te leren, kunt u in de toekomst betere beslissingen nemen en die lessen worden er heel wat in de loop van de tijd.

5. Leef het leven

Leer van uw mislukkingen en vier uw overwinningen. Het is niet zozeer wat u beslist, het is hoe u beslist.

Benader anderen met compassie. Beleggen is een proces, net als het leven. Als u zo goed mogelijk een solide plan heeft gevolgd, heeft u uzelf in positie gebracht om succes te behalen!

We zijn gespecialiseerd in het helpen van expats om hun vermogen te plannen en te beleggen zodat ze kunnen genieten van hun pensioen zonder de stress van geld. Contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatwealthatwork.com