5 Handige tips voor het verminderen van financiële stress

11/01/2021

We bekijken hieronder de grootste oorzaken van stress en de stappen die u kunt ondernemen om ze te elimineren.

Stress is de gezondheidsepidemie van de 21e eeuw. Het kan een breed scala aan emotionele en fysieke aandoeningen veroorzaken, van depressie en slapeloosheid tot hoge bloeddruk, diabetes en hartaandoeningen. En de grootste oorzaak ervan? Ja, u raadt het al, financiën!

Talloze onderzoeken hebben financiën genoemd als de belangrijkste stressfactor in ons leven. Degenen die erin slagen hun financiële stressniveaus te verlagen, zullen gelukkiger, gezonder en minder vatbaar zijn voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, dus het is logisch om dit een prioriteit te maken. Maar hoe? Hier zijn onze vijf handige tips om financiële stress te verminderen.

1. Budget

Beginnen met budgetteren is het equivalent van het licht aandoen als u in het donker rondstruint. We denken allemaal dat we weten waar ons geld naartoe gaat, maar budgettering wijst vaak op overmatige uitgaven op onverwachte gebieden. Het bijhouden van uitgaven stelt u in staat te identificeren waar u kunt sparen om schulden af ​​te betalen en vermogen op te bouwen. Budgetteren kan zo simpel zijn als het noteren van wat er binnenkomt en wat er buiten gaat in een spreadsheet of als u de voorkeur geeft aan een digitale aanpak, vindt u een schat aan apps en online tools. Ga gewoon zo snel mogelijk budgetteren.

2. Word schuldenvrij

Er zijn onweerlegbare verbanden tussen geld en geestelijke gezondheid, waarbij degenen met problematische schulden een psychisch probleem kunnen ontwikkelen. De beste manier om van schuld gerelateerde stress af te raken, is door van de schuld af te komen. Maak er een financiële prioriteit van door precies uit te rekenen hoeveel u verschuldigd bent, een afbetalingsplan op te stellen en te beloven dat u in de toekomst binnen uw mogelijkheden zult leven. Het kan enige tijd duren om uw schuld op nul te zetten, maar het is de eerste stap op weg naar financiële vrijheid.

3. Zorg voor een noodfonds

Kent u dat zinkende gevoel in uw maag als u een onverwachte factuur ontvangt? Als u voortdurend van loonbrief tot loonbrief leeft, zal dat zinkende gevoel er altijd zijn, waardoor u financiële stress op uw schouders krijgt.

De oplossing: een noodfonds. Er gaat niets boven de gemoedsrust die een paar duizend euro's op de bank brengt om onvoorziene noodsituaties te dekken. Begin een kasbuffer op te bouwen om het zinkende gevoel om te zetten in een gevoel van opluchting. Zes maanden aan uitgaven is een ideaal bedrag om naar te streven.

4. Spaar voor de toekomst

Het zijn vaak de 'wat als' die de meeste stress veroorzaken. Wat als ik nooit een huis kan betalen? Wat als ik niet genoeg spaar om met pensioen te gaan? Wat als mijn kind naar de universiteit wil? Een regelmatige spaargewoonte, gebaseerd op uw grote levensdoelen, kan alles veranderen. Weinig en vaak sparen kan verrassende winsten opleveren, vooral als u samengestelde rente in de vergelijking meetelt. Door verstandig te beleggen, maximaliseert u uw rendement en bouwt u sneller uw vermogen op.

5. Krijg deskundige hulp bij uw financiën

Verstandig beleggen kan het beste worden bereikt door de hulp in te roepen van een professional. Het is bewezen dat personen die met een financieel adviseur werken, rijker zijn. U kan gemiddeld bijna drie keer meer vermogen opbouwen over een periode van 15 jaar als u met een adviseur samenwerkt.


Wij staan ​​klaar om u te helpen uw financiën op orde te krijgen en uw financiële stress te verbannen. Waarom neemt u niet vrijblijvend contact met ons op: info@expatwealthatwork.com