[Casestudy] Hoe rijk met pensioen gaan en een erfenis van € 1,7 miljoen achterlaten voor uw kinderen

09/29/2021

Als expat heeft u heel wat ambities. Zo is het zonder meer uw ambitie om een zorgeloos pensioen veilig te stellen en daar werkt u hard voor en daarnaast wil u ook een nestei om de toekomst van uw kinderen een kickstart te geven. Hoe bereikt u beide en slaagt u er toch nog in om vandaag van het leven te genieten?

Wij spreken elke dag met expats, elk met hun eigen inspirerende verhalen. De lockdowns van vorig jaar zorgden ervoor dat mensen hun doelen heroverwogen of manieren vonden om ze te versnellen. Als gevolg hiervan wilden beleggers er zeker van zijn dat hun financiële plannen voor hen zouden werken. Een van die expat koppels waren Daniel en Marijke. Ze wonen in Bangkok met hun twee kinderen. Marijke is 42 en Daniel is 49 met beide kinderen op de basisschool. We bespraken met hen hun toekomstige doelen. Deze omvatten een mogelijk vervroegd pensioen, sparen voor de opleiding van hun 2 kinderen en genoeg overhouden om later aan hun kinderen achter te laten. Maar Daniel verloor zijn baan tijdens de pandemie. Het veroorzaakte enorme stress omdat Daniel bang was dat hij misschien geen andere job zou vinden, wat de plannen van het paar voor de toekomst zou kunnen vertragen. Een salaris minder, zouden ze hun levensstandaard moeten aanpassen? Of hun pensioenleeftijd uitstellen? We gingen aan de slag om erachter te komen of hun huidige mix van activa langer mee zou gaan dan hun levensduur:

• Kasposities van € 750.000

• Spaarplannen ter waarde van € 475.000

• EURBS met een waarde van € 800.000

• Drie eigendommen in Europa voor een totale waarde van €1.110.000

Op het eerste gezicht leek het paar goed gesteld te zijn. Na een cashflow model te hebben gemaakt, ontdekten we echter dat ze geen geld meer zouden hebben als ze 80 jaar werden. Aangezien ze gezond zijn, wordt verwacht dat ze langer dan ooit zullen leven. Na een paar scenario's met hen doorgenomen te hebben, werd een plan opgesteld. Het resultaat was een fiscaal voordelig plan waarbij het paar weinig tot niets aan belasting zou betalen (waardoor mogelijk zo'n € 500.000 bespaard zou worden). Het plan verzekerde het paar ook dat:

• Ze met pensioen kunnen als Marijke 55 is

• Daniel hoeft niet meer te werken, wat betekent dat het paar kan ontspannen en zich niet gestrest voelt

• Ze kunnen het collegegeld betalen voor beide kinderen bij topinstellingen in Europa

• Ze kunnen hun kinderen een erfenis nalaten van minimaal €1,7 miljoen

Soms denken mensen dat ze genoeg sparen. Ze denken dat ze goed gediversifieerd zijn en comfortabel met pensioen kunnen gaan. Maar zaken als lasten, inflatie, inflexibele producten, etc kunnen een grote impact hebben op uw beleggingsrendement. Een tweede opinie krijgen van een "fiduciair" financieel adviseur is de beste manier om ervoor te zorgen dat alles is overwogen en dat u goed voorbereid bent op de toekomst. En als het niet alleen uw toekomst is, maar ook die van uw gezin, wilt u ten koste van alles mogelijke teleurstellingen voorkomen. We bieden gratis tweede opinie beoordelingen aan voor portefeuilles van €/$/£25.000 of meer. Elke beoordeling is absoluut vrijblijvend, maar kan meer duidelijkheid, vertrouwen en controle over uw toekomst bieden. Klaar om te beginnen? Contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend adviesgesprek: info@expatwealthatwork.com

Wat is een tweede opinie beoordeling?

De meesten van ons zouden een tweede opinie vragen voordat ze een procedure of nieuwe behandeling ondergaan. Dit is dezelfde aanpak, maar dan gericht op uw financiële leven. Ontworpen voor expats met €/$/£25.000 of meer, worden uw doelen besproken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. U krijgt dan een diagnose van eventuele ontdekte financiële obstakels die u heeft of in de toekomst zou kunnen tegenkomen.

Hieronder de resultaten van 2 tweede opinie beoordelingen bij andere klanten

1. Levensverzekeraar op het Eiland Man

Belegd: €386,363

Waarde VOOR onze tweede opinie beoordeling: €285,125

Jaarlijkse kosten VOOR onze tweede opinie beoordeling: 4.98%

Totale kosten NA ons advies: 0.90%

Rendement gedurende 1 jaar NA ons advies: +31.32%


2. Levensverzekeraar in Guernsey

Belegd: €1,123,500

Waarde VOOR onze tweede opinie beoordeling:  €1,082,015.28

Jaarlijkse kosten VOOR onze tweede opinie beoordeling: 2.74%

Totale kosten NA ons advies: 0.90%

Rendement gedurende 1 jaar NA ons advies: +20.19%


Contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend adviesgesprek: info@expatwealthatwork.com