Hoe effectieve financiële planning stress vermindert

11/12/2022

Laten we bekijken hoe een effectieve financiële planning uw geestelijke gezondheid kan verbeteren. De wereld is meer gestrest dan ooit tevoren en de grootste oorzaak van deze stress zijn uw financiën.


Het zijn ongetwijfeld lastige tijden met een stijgende inflatie en een crisis in de kosten van levensonderhoud die miljarden mensen over de hele wereld treft. Het is niet verwonderlijk dat velen van ons zich zorgen maken over geld. En wanneer de financiën uit de hand lopen, heeft dit de neiging om elk aspect van ons leven te beïnvloeden, zo ook onze gezondheid en onze relaties.

Het is gemakkelijk om u machteloos te voelen tegenover krachten die buiten onze controle liggen, wat misschien de reden is waarom ontkenning het meest voorkomende probleem is in het licht van financiële problemen. Maar dit zal de zaken op de lange termijn ongetwijfeld nog veel erger maken. Daarom is het belangrijk om ons te concentreren op de dingen die we KUNNEN beheersen. We hebben allemaal de macht om onze financiële gewoonten te veranderen en dit kan een buitengewoon gunstige invloed hebben op ons stressniveau.

Financiële planning klinkt misschien saai, maar het transformerende effect dat het op ons leven kan hebben, is dat allesbehalve. Het draait allemaal om het terugwinnen van de controle en het verkrijgen van gemoedsrust dat wat het leven u ook brengt, u er financieel op voorbereid bent.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende financiële stresspunten die we bij onze expat klanten zien. Misschien resoneren sommigen van hen met u?

  • Ik heb niet genoeg gespaard voor mijn pensioen
  • Ik weet niet hoe ik de universitaire opleiding van mijn kind ga betalen
  • Ik maak me zorgen over medische kosten bij ernstige ziekte of ongeval
  • Als hoofdkostwinner maak ik me zorgen over de gezinsfinanciën als ik zou overlijden
  • Ik denk dat mijn spaargeld harder voor me zou kunnen werken

Het goede nieuws is dat al deze zorgen kunnen worden aangepakt met een effectieve financiële planning. Het draait allemaal om objectief te kijken naar het grotere financiële plaatje. Het probleem is vaak dat wanneer u bezig bent op de onophoudelijke tredmolen van verdienen, de rekeningen betalen en een gezin opvoeden, het vaak moeilijk is om de noodzakelijke stap terug te zetten om dat te doen.

Dan kan een financieel adviseur u echt helpen. Een professional kan uw financiën objectief in de gaten houden, de stressfactoren identificeren en oplossingen vinden om ermee om te gaan.

Bij Expat Wealth At Work zijn we er trots op een volledig onafhankelijk adviesbureau te zijn, dat samenwerkt met 's werelds toonaangevende financiële instellingen, wat betekent dat we verschillende oplossingen kunnen vergelijken en u de beste kunnen voorstellen die passen bij uw unieke vereisten op het gebied van van pensioensparen, estate planning, verzekeringen etc.

Geld maakt u misschien niet gelukkig, maar het hebben van een solide financieel plan zorgt zeker voor een aangenamere rit.

Als u zich zorgen maakt over uw financiën, waarom maakt u dan geen vrijblijvende afspraak met ons en laat ons u helpen uw financiële situatie onder controle te krijgen en de stress in uw leven te verminderen: hello@expatwealthatwork.com