Is uw pensioenpot straks leeg? 

20-07-2022

Ook al geeft het leven u geen garanties, u kunt zich zekerder voelen over uw antwoord als u zich voorbereidt met de hulp van uw financieel adviseur. Expat Wealth At Work zal u door het proces leiden en al uw "wat als"- en "hoe"-vragen met u bespreken.

Het antwoord op hoe lang uw pensioenpot meegaat, komt eigenlijk neer op hoeveel u heeft gespaard en hoe u het uitgeeft. En als u al met pensioen bent of er bijna aan toe bent, is het waarschijnlijk het meest logisch om u te concentreren op wat u nu kunt controleren: uw uitgaven!

Wees flexibel bij het opnemen van geld

Aangezien uw uitgavenbehoeften in de loop der jaren kunnen stijgen en dalen, moet u flexibel zijn. Als u bijvoorbeeld € 10.000 van uw rekening kunt opnemen, maar u hebt slechts € 8.000 nodig, neem dan gewoon € 8.000 op. En als u vindt dat uw koopkracht redelijk gelijke tred houdt met de inflatie, neem dan niet automatisch elk jaar meer op.

Zorg voor een noodfonds 


We raden een noodfonds aan om ongeveer 12 maanden aan kosten van levensonderhoud te voorzien, evenals een kortlopende vastrentende "obligatie" ladder (in beleggingen zoals kortlopende obligaties of depositocertificaten) voor uw eerste paar jaar van uitgaven.

Dit kan vooral van belang zijn als de markt in de eerste jaren na uw pensionering daalt. Uw kasreserves kunnen u helpen voorkomen dat u beleggingen verkoopt - en potentiële groeimogelijkheden verliest - als u vervroegd met pensioen gaat.

Op een gegeven moment vraagt ​​bijna iedereen: "Gaat mijn pensioenpot lang mee?"

Zoek inkomensgaranties

U kunt een gegarandeerd inkomen ontvangen via bepaalde bedrijfsobligaties enz. Aangezien deze gegarandeerde coupons voor het leven kunnen uitbetalen, kunnen ze u helpen uw inkomen te versterken door een "inkomensverzekering" te bieden - een levenslange betalingsstroom, ongeacht de marktprestaties of hoe lang u leeft.

Bescherm u tegen onverwachte of zorgkosten

Om uw stijgende zorgkosten op de lange termijn te kunnen opvangen, kunt u ook opties overwegen, zoals een langdurige zorgverzekering, waar de zorg wordt verleend en hoe u deze kunt betalen. Omdat deze opties en hun dekkingsbeperkingen complex kunnen zijn, raden we u aan samen met ons uit te zoeken welke voor u het meest zinvol is.

Evalueer regelmatig uw strategie

Een dergelijke evaluatie is misschien wel uw belangrijkste stap. Vergeet niet dat uw pensioenpot 25 jaar of langer moet meegaan en dat uw doelen en situatie ongetwijfeld in de loop van de tijd zullen veranderen. Door regelmatig uw strategie met uw ons te evalueren en (indien nodig) bij te sturen, kunt u ervoor zorgen dat uw pensioen op schema blijft.

Hoe we kunnen helpen?

Gebruik de bovenstaande principes als uitgangspunt en praat vandaag nog vrijblijvend met ons - info@expatwealthatwork.com - over de manieren om uw pensioenpot te garanderen.