Aan wie uw zuurverdiende (spaar)geld toevertrouwen?

11/02/2022

Kiezen aan wie u uw zuurverdiende spaargeld toevertrouwt, hoeft niet hetzelfde te zijn als het zoeken naar een speld in een hooiberg. De oplossing ligt in de markten. Hoe kiest u iemand terwijl er miljoenen financiële adviseurs in de wereld zijn?


Het is niet bepaald eenvoudig om te weten waar u moet beginnen, laat staan ​​om een ​​vertrouwde adviseur te vinden om mee samen te werken, maar er is één eenvoudige regel die u kunt volgen.

De uitdaging voor expats die financieel advies zoeken, is dat het lastig is om te weten waar te beginnen, omdat de terminologie die wordt gebruikt in expat financiële dienstverlening niet duidelijk is:

Heb ik een financieel adviseur, een financieel planner of een pensioenplanner nodig, of misschien een vermogensbeheerder? Wat is het verschil?

Voeg deze toe aan een zee van Google-resultaten en het is vaak gemakkelijker om op te geven bij de eerste hindernis.

"Ik weet niet wie of wat ik zoek, ik hou gewoon mijn geld bij en hoop op het beste".

Uiteindelijk mist u de kans om het buitengewone rendement van de kapitaalmarkten te behalen (op de meest efficiënte manier), om nog maar te zwijgen van het hebben van iemand om mee te sparren en die helpt om het leven een beetje gemakkelijker te maken. Dus, waar te beginnen?

  • Ten eerste kunt u de aandelenkiezers uitsluiten. Deze mensen maken voorspellingen over welke aandelen winnaars en verliezers zullen zijn.
  • Ten tweede, elimineer de markttimers. Zij zijn degenen die de markt in- en uitstappen, proberen de dip te kopen en op het hoogtepunt te verkopen.

Dus, wat is het probleem met deze strategieën? Simpel gezegd, het is onwaarschijnlijk dat iemand de juiste aandelen en het juiste moment kan kiezen, vooral niet meer dan een keer. Meer dan 50 jaar onderzoek bevestigt dat mensen niet consequent aandelen of tijd in de markten kunnen kiezen. De slimste persoon op aarde is niet zo slim als de markt. De markt heeft al rekening gehouden met alles wat u misschien denkt te weten. Markten zijn slimmer dan adviseurs (zoals computers slimmer zijn dan schakers). Ze doen verstandig werk om verstandige redenen. Ze zijn efficiënt. Kopers en verkopers moeten samenkomen om een ​​transactie aan te gaan. Prijzen moeten laag genoeg zijn om nieuwe beleggers aan te trekken en hoog genoeg om iemand te verleiden om te verkopen. Beide partijen moeten zich goed voelen, anders gaat de ruil niet door.

Dus wat is de enige simpele regel die u kunt volgen bij het kiezen van uw adviseur? Vertrouw op de financieel adviseur die de markt vertrouwt!

Deze mensen helpen expat beleggers om het buitengewone rendement van de markt te behalen, in plaats van te proberen deze te slim af te zijn. Decennia van Nobelprijs winnend onderzoek ondersteunen dit. Al de strategieën die we gebruiken, zijn gebaseerd op het idee dat markten er goed in slagen informatie in prijzen op te nemen. We zien dit elke keer dat een of ander financieel nieuws aandelen omhoog of omlaag stuurt.

De markt is een gigantische informatieverwerkende machine. Prijzen veranderen als miljoenen kopers en verkopers reageren op nieuwe informatie. Prijzen worden vastgesteld op "reële" waarden die redelijk lijken voor zowel de koper als de verkoper. Dit zou mensen het vertrouwen moeten geven om de markt te vertrouwen in plaats van ertegen te vechten. Historisch gezien zijn aandelen ongeveer 10% per jaar gestegen. Dat is ongeveer 7% boven de inflatie. Natuurlijk zijn er variaties en geen garanties, maar dit zijn over het algemeen redelijke opbrengsten voor kopers van aandelen in een bedrijf.

Wat is het addertje onder het gras?

Het is een hele klus om erachter te komen wat u precies moet doen en hoe u een goed beleggingsplan kunt opstellen. Maar weinig dingen zijn belangrijker bij het beleggen van uw spaargeld. De markten vertrouwen is eenvoudig, maar niet gemakkelijk. Zeker als de tijden moeilijk worden. U moet een lange termijn belegger zijn.

Als u deze op gezond verstand gebaseerde benadering van het laten groeien van uw vermogen accepteert, bent u het aan uzelf verplicht om te werken met een adviseur dat dat ook doet.

Wilt u meer weten over hoe werken met Expat Wealth At Work uw financiële situatie kan verbeteren? Neem contact met ons op en we vertellen u er alles over: hello@expatwealthatwork.com