Offshore levensverzekeringen schaden uw financiële gezondheid

11/20/2022

U bent een expat geworden of u heeft een nieuwe baan in het buitenland, een verhuizing weg van uw thuisland. U ervaart veel verandering, nieuwe dingen, nieuwe plaatsen en nieuwe manieren om dingen te doen. Een nieuwe cultuur leren is opwindend en ook ontmoedigend. Met al deze opwinding zijn er nog steeds de alledaagse dingen die moeten worden aangepakt. Helaas is deze lijst alleen maar langer geworden! Voor de meeste expats zijn zaken als pensioen niet meer zo eenvoudig. Hoewel u misschien iets van uw bedrijf krijgt, is het meer dan waarschijnlijk anders. Vaak betekent het ook dat een deel van de verantwoordelijkheid bij u komt te liggen.


Deze extra financiële verantwoordelijkheid is voor de meeste expats een hele klus. U kan de veranderingen verwarrend en ingewikkeld vinden, met onwelkome nieuwe dingen die u moeten leren. Mogelijk hebt u nu toegang tot belastingvrije offshore-jurisdicties die mysterieus klinken. Dit kan de zaken ook nog ingewikkelder maken door meer keuzes, beslissingen en onbekend terrein. Plus tot nu toe vertrouwde beleggingen zoals persoonlijke en bedrijfspensioenen heeft u helemaal geen toegang. Al deze veranderingen en een groeiend banksaldo geven u het gevoel dat het tijd is om iets te doen. Dus u weet dat u iets moet doen, hoewel u niet zeker weet wat eigenlijk. Dat is het moment waarop u ja zegt tegen een afspraak van een of andere financiële verkoper die u elke week belt.

Het land dat de tijd vergat

Helaas beginnen hier uw problemen. Begrijp ons niet verkeerd, er zijn zowel goede als slechte financiële adviseurs. Het grootste probleem zijn de producten die voor hen beschikbaar zijn om u aan te bevelen. Nadat een adviseur een analyse heeft gedaan, zullen hij zijn aanbevelingen voor u doen. Vaak zal hij u een offshore levensverzekeringsbelegging aanbevelen, of deze nu geschikt voor u is of niet. Het kan een RL360 Quantum of iets van Utmost zijn. Als u moet sparen voor uw pensioen, krijgt u zulke polis voorgesteld. U wilt sparen voor het collegegeld van uw kinderen, dan krijgt u zulke polis voorgesteld. Wil u gewoon sparen, dan krijgt u er ook een van deze polissen voorgesteld.

Eind jaren 80 kozen de Britse en Europese regelgevers ervoor om deze producten te bannen. Toch zijn ze nog steeds het product van de offshore financiële verkopers. Grote levensverzekeringsmaatschappijen op het Eiland Man, Guernsey en elders houden van deze plannen omdat ze zo winstgevend zijn. De hoge kosten van deze polissen maken ze tot een van hun grootste verdieners. Offshore financiële verkopers houden van hen omdat ze 4,5% van elke premie die u betaalt, als commissie krijgen, of u die premies nu betaalt of niet.

De levensverzekeringsmaatschappij moet haar geld verdienen en terugkrijgen wat ze aan de offshore financiële verkopers betalen. Dus laten we eens kijken hoe ze dit doen:

  • Poliskosten - een vast maandelijks bedrag tussen $ 4,50 en $ 8.
  • Administratiekosten - 0.75% / 1,5% per jaar van de totale investeringswaarde.
  • Bid-/Offerspreads - Deze zijn niet zo zichtbaar. Ze zijn het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. Ze kunnen variëren van 0-7%, het is een beetje alsof u naar een geldwisselaar gaat. Fondsbeheerders kunnen ook een spread- of verkoopvergoeding tussen 0-2% in rekening brengen.
  • Fondskosten - Dit zijn vergoedingen die beheerders in rekening brengen voor de fondsen waarin u belegt. De jaarlijkse beheerkosten variëren van 0,5 tot 3% per jaar.

De bovenstaande kosten omvatten niet de kosten die ze als commissies aan de offshore financiële verkopers betalen en die de levensverzekeringsmaatschappijen moeten terugverdienen.

Verzekeringsmaatschappijen onderhandelen over trail commissies van de fondsbeheerders. Wat doen ze hiermee? Ze houden die voor zichzelf. Hierdoor stijgen de jaarlijkse beheerkosten van de fondsen met maar liefst 1% per jaar. Ze zeggen dat ze het gebruiken om kosten op de polis te verrekenen. Hoewel we niet zeker weten hoe, omdat we hiervoor geen bewijs kunnen vinden. 

Offshore financiële verkopers verdienen meer als het spaarplan/de belegging een langere looptijd heeft. Elke gewetenloze offshore financiële verkoper wil polissen verkopen met een looptijd van minstens of meer dan 20 jaar. Zij zullen erop wijzen dat de looptijd in overeenstemming is met uw beleggingsperiode. Het grote probleem is dat u een hele tijd geen geld zult verdienen, sterker nog, u zult er überhaupt niets aan te verdienen!

Vaak rechtvaardigen ze de lange polistermijnen door te zeggen dat beleggers discipline nodig hebben. Ze beweren dat de afkoopboetes expats ervan weerhouden te stoppen met sparen/beleggen. Dit is niet waar en het is algemeen bekend in de branche dat expats zich niet aan zulke lange termijn plannen kunnen houden. Over het algemeen hebben ze geluk dat ze de 5 jaar halen, laat staan ​​de 20. In feite is het persistentie percentage voor spaartermijnen van meer dan 20 jaar minder dan 5%. Dit betekent dat voor elke 100 polissen er minder dan 5 op vervaldag komen. Bovendien is het aantal expats die alle premies betaalt veel kleiner.

De behoefte aan flexibiliteit

Deze houding slaagt er ook niet in om een ​​sleutelkwestie van het expat leven aan te pakken, namelijk onzekerheid. Omstandigheden en besteedbaar inkomen kunnen fluctueren. Zo kunt u zich misschien niet meer veroorloven om elke maand zoveel te sparen/beleggen, dus u moet enkele aanpassingen in uw polis doen. U wilt geen boetes krijgen voor het verminderen van het maandelijkse spaarbedrag. Als u toegang wilt hebben tot uw kapitaal, wilt u niet dat u een groot deel van wat u erin gestopt heeft, verliest. We merken dat wanneer een expat geld nodig heeft, het verliezen van 40 of 50% aan afkoopboetes niet op veel waardering wordt onthaald.

U moet onthouden dat u 4,5% betaalt op elke periodieke spaarpremie, of u deze nu betaalt of niet! Dus als u geen bijdragen betaalt of het bedrag verlaagt, wat gebeurt er dan? Die 4,5% gaat omhoog omdat het gaat om wat u niet moet betalen en wat u eigenlijk wel betaalt. Bijvoorbeeld als u een polis afsluit voor 20 jaar met een maandelijkse bijdrage van € 1.000. Dan is uw totale bijdrage (€ 1.000 x 12 = € 12.000), € 12.000 x 20 = € 240.000. Die 4,5% komt neer op € 10.800 en die wordt op dag 1 van uw polis/spaarplan aan de offshore financiële verkoper uitbetaald door de levensverzekeringsmaatschappij.

Het lijkt nu plots niet zo flexibel, nietwaar?

Promoties zijn een manier voor financiële verkopers en offshore levensverzekeringsmaatschappijen om u te overhalen om meer en langer te beleggen. Ze belonen u voor het beleggen van grotere maandelijkse premies vanaf het begin van de polis over een langere termijn. Het kan zijn dat de verzekeringsmaatschappij u maar liefst tot 60% bonus betaalt bovenop wat u belegt! Of het kan zijn dat u 12% extra krijgt op elke premie die u spaart, waardoor bid-/offerspreads worden gecompenseerd en meer. 

Echter, de dingen zijn niet helemaal wat ze lijken te zijn. Wat de offshore levensverzekeringsmaatschappijen u met de ene hand geven, nemen ze met de andere hand terug. Extra bonus die tijdens de initiële periode wordt toegewezen, wordt gedurende de looptijd van uw polis geannuleerd. Elk jaar wordt een vast percentage van deze bonus geannuleerd. Als u de premies voor een bepaalde periode verlaagt of opschort, verliest u de bonus voorgoed. U betaalt uiteindelijk 7% kosten voor elke bijdrage. Au! Pas dus op voor die "speciale aanbieding"!

Tijd voor verandering

Helaas hebben offshore levensverzekeringsmaatschappijen geen goede staat van dienst als het gaat om het doorvoeren van positieve veranderingen. Wij hadden een gesprek met een medewerker van een offshore levensverzekeringsmaatschappij over mogelijke wijzigingen in hun productlijn. Ze maakten een einde aan hun extra bonus promotie. Het was een zet om de vraag naar dit specifieke type offshore spaarplan te verminderen. De bedoeling was om af te stappen van een polis met grote commissies die vooraf uitbetaald worden aan de verkoper. Ze hadden het over de overstap naar flexibelere plannen voor expat beleggers. Deze medewerker vertrouwde ons het volgende toe: "Laten we eerlijk zijn, zulke spaarplannen zouden illegaal moeten zijn". Echter, zes maanden later realiseerden ze zich dat ze hun omzetdoelstellingen niet zouden halen. Ze hebben ondertussen de extra bonus opnieuw geïntroduceerd...

Begrijp ons niet verkeerd, we zijn niet tegen levensverzekeringen. Bescherming is de hoeksteen van een gezonde financiële planning. Echter, we houden niet van de beleggingsrekeningen die deze offshore levensverzekeringsmaatschappijen aanbieden. Het enorme gewicht van de kosten, betekent dat deze producten altijd ondermaats zullen presteren. Expat beleggers raken ontgoocheld door het gebrek aan groei. Dus stoppen ze met hun periodieke bijdragen, ook al heeft het spaarplan nog jaren te lopen. Zoals we hierboven hebben uitgelegd, maakt dit de plannen heel duur. Beleggers zien hun planwaarde dalen of in het beste geval gelijk blijven. Ze besluiten het te verzilveren door een grote afkoopboete en een groot verlies te nemen. Een heel bekend verhaal in de meeste expat gemeenschappen.

Jarenlang waren er geen echte alternatieven. Nu kunnen expats sparen en beleggen door gebruik te maken van een flexibel en goedkoop beleggingsplatform. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatwealthatwork.com