Uw expat brein is zo ingesteld dat het uw besluitvorming belemmert ...

11/09/2022

In onze 25+ jaar dat we in de financiële dienstverlening werken, zijn we zowat elk type expat belegger tegengekomen. Velen zijn drukke professionals die hard werken voor hun ideale financiële toekomst. Wij zijn niet anders. Dit doen we door middel van lange termijn beleggingen.


Na duizenden uren zelfstudie, zijn wij op een plek waar we, in plaats van ons te fixeren op vooruit komen, ons concentreren op genoeg hebben en genieten van het leven. Zo ook belooft het leven in het buitenland voor nieuwe expats spannend te zijn, maar ook hectisch. Ze weten dat ze een adviseur moeten vinden die ze kunnen vertrouwen om hun pensioenopbouw op schema te houden. Echter, veel expats komen na een aantal jaren samenwerken met hun "vertrouwde" adviseur tot vaststelling dat er iets niet klopt. Ze sparen en beleggen via hun adviseur meer dan ooit tevoren, maar hun rijkdom groeit niet. Ze komen na een aantal jaren naar ons voor een tweede opinie en ontdekken dat de commissies graaiende adviseur/verkoper de groei van hun beleggingsportefeuille in de weg staat en dat het zogenaamde 'gratis advies' van hun adviseur slechts een verkooppraatje was.

Echter, wij bevelen deze expats een goedkope beleggingsportefeuille aan op basis van economische wetenschap en wij worden met een prestatievergoeding betaald. Na het voltooien van een cashflow model, laten we hen ook zien hoeveel ze zouden moeten sparen om hun gewenste pensioen levensstijl waar te maken. Het stelt hen gerust om hun leven in cijfers te zien. De expats die ons contacteren voor een tweede opinie zeggen in eerste instantie dat het nieuws dat ze hoge kosten aan hun vorige adviseur betaalden, een harde pil is om te slikken. Maar ze zijn nu op de goede weg met ons.

Er is geen enkele manier om snel rijk te worden, maar door enkele basisprincipes te volgen, komt u zeker in de buurt van een 'magische formule'. Principes zoals het negeren van beursbewegingen, het weerstaan om 20% en meer rendement per jaar na te jagen en het in bedwang houden van uw emoties. Hoewel deze eenvoudig lijken, is het niet eenvoudig om ze voor elkaar te krijgen. Stof tot nadenken ...

Wist u dat ons brein miljoenen jaren lang zo is geprogrammeerd dat het onze besluitvorming belemmert? Denk bijvoorbeeld aan uw dieet. We snakken allemaal wel eens naar zoet koekje of een vettig frietje. Deze behoefte doet ons terugdenken aan onze zoektocht als jagers zoals onze voorouders naar de broodnodige calorieën zochten. Tegenwoordig zijn dergelijke lekkernijen echter veel te toegankelijk voor onze gezondheid. Stel u twee borden voor. Op de ene een reep chocolade (of uw favoriete lekkernij) en op de andere een stapel spinazie. Welk bord kiest u? De kans is groot dat u het bord met de chocolade wilt. Hoewel uw neocortex u vertelt dat de spinazie u langer in leven zal houden en beter is voor uw lichaam, huid en immuunsysteem, heeft het irrationele deel van uw hersenen een oerdrang. U heeft de controle, maar u neemt een slechte beslissing. U bijt in de chocolade.

Zo is het ook met beleggen. Elke dag nog kiezen intelligente, goed verdienende expats de verleidelijke optie boven de rationele, saaie, op feiten gebaseerde optie. Deze "chocolade" expat beleggers praten graag over een hoog rendement en geloven dat ze dat rendement kunnen beheersen (en de adviseur/verkoper doet er niks aan om hen te ontmoedigen). Ondertussen houden de "spinazie" expat beleggers zich alleen bezig met diversificatie en kosten, de enige twee dingen die we echt kunnen controleren.

Wij nemen lange termijn beleggen en gedragsfinanciering serieus! Wij hopen dat het bovenstaande u zal helpen een einde te maken aan angst, de duidelijkheid te vergroten en de complexiteit en het geroezemoes van de financiële 'industrie' te doorbreken.

We zijn gespecialiseerd in het helpen van expats om hun vermogen te plannen en te beleggen zodat ze kunnen genieten van hun pensioen zonder de stress van geld. Contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatwealthatwork.com