Zou u als expat met Evelyn Partners (Tilney BestInvest) in zee gaan?

10/21/2022

Evelyn Partners stond vroeger bekend als Tilney Bestinvest Ltd, of Tilney Group. Daarom kan u elke keer dat u "Tilney" in de onderstaande blog ziet, aannemen dat we hiermee Evelyn bedoelen. Tilney werd beroemd door hun 'spot the dog'-commentaar, waarin ze slechte fondsen bekritiseren die ondermaats presteren. Ze hebben een kantoor in Londen, maar ze hebben ook wereldwijd expat klanten dankzij hun distributienetwerken in het Midden- en Verre Oosten.


Waar wordt Tilney Best Invest verkocht?

Ze hebben kantoren in Londen en het Verenigd Koninkrijk, maar ze worden ook verkocht aan expats in het Midden- en Verre Oosten vanwege een "commissie alleen"-makelaarsrelatie (inclusief met Infinity Financial Solutions in Maleisië, Vietnam, Cambodja en China). In de expat markt wordt Tilney verkocht onder een levensverzekeringsvehikel (offshore bond/savings plan) en is het veel duurder dan indien u in het VK koopt. Hieronder spreken we dus over de Tilney BestInvest beleggingen die vet betaalde - "commissions only" - makelaars/verkopers verpatsen aan expats in het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en daarbuiten, in plaats van in het VK, hoewel een percentage van wat we zullen uitleggen ook relevant zal zijn voor Britse beleggers.

Elk van de Tilney Bestinvest-fondsen heeft een bepaalde klasse en bijbehorende kosten. Als voorbeeld, de "zuivere" versie van het IFSL Tilney Bestinvest agressief groeiportfolio is heel anders dan de "met kosten beladen" versie van datzelfde fonds. Met andere woorden, de "zuivere" versie betaalt veel minder in termen van commissies aan de makelaars/verkopers.

Wie koopt Tilney meestal buiten het VK?

Het varieert, maar het zijn typisch Britse expats, naast Japanse, Zuid-Afrikaanse, Koreaanse, Noorse, Zweedse en andere expat groepen. Veel van deze expats zijn op zoek naar iets specifieks, zoals expat advies voor Britse expats in Cambodja of expat advies voor Japanners in Maleisië of Thailand. Sommigen zoeken iets vagers, zoals financieel advies in China of een andere locatie.

Wat zijn de positieve punten van Tilney BestInvest?

 • Ze zijn een grote en gevestigde groep, hoewel groot niet beter betekent! Het kan gewoon betekenen dat u als een nummer wordt behandeld.
 • U zult waarschijnlijk niet veel geld verliezen door in hun fondsen te beleggen. U kunt uitgaan van een laag rendement voor uw portefeuille en u zult waarschijnlijk geen grote verliezen maken als u op lange termijn belegt.
 • Voor klanten die alleen in het VK beleggen via SIPP's, zijn de kosten veel redelijker dan voor expat klanten. Ze rekenen doorgaans 0,2% -0,4% servicekosten, afhankelijk van uw portefeuille grootte. Er zijn echter extra fondskosten, die vrij hoog zijn - tot wel 1,60% per jaar.
 • De fondsen zijn liquide, wat betekent dat ze dagelijks geprijsd zijn. Dat betekent niet dat er geen kosten zijn om uit de beleggingen te stappen, maar het zijn geen ondoorzichtige en zeer illiquide beleggingen. Met andere woorden, als u een investering van $ 100.000 heeft, zelfs als de kosten $ 10.000 zijn om bijvoorbeeld uit te stappen, kunt u snel afsluiten.
 • Een klein percentage van hun fondsen presteerde goed. Echter, zoals we hieronder nader zullen uitleggen, is het vaak onmogelijk om ruim van tevoren te weten welke fondsen het goed zullen doen. Zelfs hun best presterende fondsen hebben het ook moeilijk gehad om de markt te verslaan.
 • Ze kunnen op een fiscaalvriendelijke manier worden aangehouden, zowel in het VK als buiten het VK. Maar dat geldt ook voor veel andere investeringen, dus dit is niet positief in vergelijking met alle andere investeringen. Het is alleen maar positief in vergelijking met enkele van de minder fiscaal voordelige opties op de markt. Een voorbeeld van een fiscaal inefficiënte optie is meestal geld terugsturen naar uw eigen land, tenzij u een Amerikaan bent.

Wat zijn de minpunten van Tilney BestInvest?

Over het algemeen zijn de minpunten veel groter dan de pluspunten, vooral voor expats.

 1. De kosten zijn hoog. Niet de servicekosten maar de vergoedingen binnen de fondsen. De Tilney BestInvest Defensive Portfolio en Tilney BestInvest Aggressive Portfolio rekenen beide tot 1,60% per jaar + tot 5% initiële kosten. Beleggen in indextrackers kan al vanaf 0,03% per jaar! Er is een ongelooflijke hoeveelheid academische gegevens die aantonen dat vergoedingen ertoe doen bij beleggen op de lange termijn.
 2. De tarieven in het VK zijn niet de beste in vergelijking met sommige providers, maar verbleken in vergelijking met de kosten in de expat markt. De reden is simpel; er zijn meerdere kosten: 1,5% jaarlijkse beheersvergoeding (AMC), meer dan 2% per jaar doorlopende kosten, tot 5% instapkosten, tot 1%-2% per jaar extra kosten, afhankelijk met verzekeringsmaatschappij (offshore bond / savings plan) en QROPS/SIPPS provider wordt gebruikt.
 3. Makelaars zullen beweren dat ze u minder kosten dan hierboven aanrekenen - met andere woorden korting op hun vette commissies. Zelfs als dit waar is, zijn de nettokosten nog steeds erg hoog.
 4. Talloze online beoordelingen hebben gesuggereerd dat het opnemen van geld moeilijk kan zijn, met veel omslachtige procedures. Met andere woorden, in een digitaal tijdperk heeft het bedrijf zich niet aangepast. Of tenminste, de makelaars die Tilney verkopen, hebben zich niet aangepast. Vaak is online geld opnemen en toevoegen geen optie.......in 2022 is dit niet goed genoeg.
 5. Gekoppeld aan het laatste punt, aangezien Tilney in het buitenland wordt verkocht in combinatie met sommige ouderwetse producten, zijn de procedures zelfs ingewikkelder dan in het VK. Als u uw zuurverdiende geld terug wilt, vragen de externe providers vaak om fysiek papierwerk, een bijgewerkt adresbewijs en andere dingen. We hebben expats geholpen om hun Tilney beleggingsrekening stop te zetten en het heeft vaak meer dan 1 maand geduurd en dat om enkele kleine domme redenen, zoals de handtekening op het afkoopformulier dat niet exact 100% overeenkomt met degene die ze hebben geregistreerd! Naast de forse boetes om uit uw Tilney beleggingen te stappen, was dit een zware pil om te slikken voor deze expats.
 6. De bok doorgeven is eenvoudig. Als een makelaar/verkoper zijn beleggingsproces uitbesteedt aan Tilney, zal hij beweren dat dit is bedoeld om belangenconflicten te verminderen. Dit kan enkele voordelen hebben. Veel makelaars/verkopers zullen Tilney echter de schuld kunnen geven voor de ondermaatse prestaties van hun fondsen en beweren dat het gewoon hun taak is om "de financiële planner" te zijn en niet "financieel adviseur".
 7. Het uitbestedingsproces creëert vaak niet alleen meerdere lagen van vergoedingen en kosten, maar ook meerdere lagen van complexiteit.
 8. Klantenservice wordt "onverschillig" genoemd. In feite betekent dit dat u wordt behandeld als klantnummer 108.088..
 9. Het is een mythe dat Tilney u een beter "risico gecorrigeerd rendement" kan geven. Voorstanders van het bedrijf zouden kunnen beweren dat ze indexen zoals de S&P500 niet zullen verslaan, maar ze kunnen u minder volatiel en veiliger rendement bieden. Dit is grotendeels een mythe, omdat u met deze optie extra risico's loopt, waaronder "menselijke fouten". Dit betekent ook dat als het managementteam dat uw geld beheert verandert, uw rendement kan veranderen. Een ander probleem is zelfgenoegzaamheid. Zelfs veel goed presterende beheerders kunnen het na vele goede jaren moeilijk hebben - in de fondsensector zijn de winnaars van vandaag vaak de verliezers van morgen. Elke hond heeft zijn dag, zoals de uitdrukking luidt, en vertrouwen op BestInvest om de markt regelmatig te verslaan, of zelfs uw risico te verminderen terwijl u er niet in slaagt de markt te verslaan, is statistisch onwaarschijnlijk.
 10. Als expat kan u een verschillende ervaring inzake service hebben. Belegger A, met adviesbureau A, kan een veel slechtere service krijgen dan belegger B, met adviesbureau B. Zelfs binnen de makelaarskantoren zullen individuele adviseurs verschillende serviceniveaus aanbieden.
 11. Gekoppeld aan punt 10, is Tilney niet bijzonder kieskeurig met de verkopers (= commissiejagers!) die ze voor de promotie van hun fondsen in de expat markt kiezen.

Via welke offshore producten wordt Tilney BestInvest verkocht?

De belangrijkste providers zijn dezelfde die hierboven worden besproken. Deze levensverzekeraars bevinden zich meestal op het eiland Man, Guernsey, Bermuda, de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Jersey. Het is in veel opzichten logisch voor expats om in het buitenland en offshore te investeren als ze buiten hun eigen land wonen. Het probleem is dus niet waar het geld geografisch wordt belegd, maar de vergoedingen en kosten binnen de plannen. Dit resulteert in veel klachten en slechte recensies, vooral wanneer kosten voor vervroegde afkoop niet worden genoemd. Bovendien, terwijl Tilney wordt gereguleerd door de UK Financial Conduct Authority, zijn de makelaarskantoren die ze in het buitenland verkopen dat niet! Dat is op zich geen probleem, maar denk niet dat u betere bescherming krijgt. De vergunning van Labuan Financial Services Authority is bovendien een levensverzekeringsvergunning, in plaats van een financiële vergunning. Levensverzekering gerelateerde producten kunnen wel aan beleggingen worden gekoppeld; ze zijn gewoon veel duurder dan pure investeringsplatforms.

Wat zijn de kosten voor deze producten?

Het varieert, maar meestal 1% -4% per jaar, afhankelijk van vele factoren, waaronder of u tot het einde van de looptijd aan deze spaarplannen bijdraagt. Bij de spaarplannen kan u vaak geen bonussen krijgen als u niet elke maand bijdraagt, wat betekent dat u alleen de vergoedingen krijgt en geen bonussen.

Wat is de prestatie van Tilney BestInvest ten opzichte van de aandelenmarkten?

Als u van 2015 tot nu in de agressieve portefeuille van BestInvest had belegd, zou u vóór de bovengenoemde kosten ongeveer $ 129.000 hebben.

Het rendement van de defensieve portefeuille van BestInvest is slechts ongeveer 2% per jaar vóór kosten, wat betekent dat verschillende expat beleggers negatieve rendementen zien, ondanks stijgende markten. Het is een spel met getallen - samengestelde vergoedingen schaden samengestelde winsten. 2% per jaar wordt gemakkelijk weggevaagd door de bovengenoemde hoge kosten. Zelfs 7%-8% per jaar wordt teruggebracht tot 3%-4% als de samengestelde, indirecte vergoedingen hoog zijn.

Betekent dit dat Tilney BestInvest nooit goed presteert?

BestInvest-fondsen hebben het natuurlijk gedurende een bepaalde periode goed gedaan, vooral als de markten het erg goed doen. Dat betekent echter niet dat ze goed hebben gepresteerd in vergelijking met de totale markt. Neem enkele recente jaren als voorbeeld. Op het eerste zicht hebben sommige fondsen het niet slecht gedaan. Het zijn alleen de enorme vergoedingen die op hun beurt over een lange periode zullen toenemen. Dat betekent dat deze vergoedingen over een periode van 20-30 jaar echt ten koste gaan van uw rendement.

Zijn er kosten verbonden aan het uitstappen van Tilnet BestInvest producten?

De fondsen zijn liquide, dus Britse beleggers kunnen vaak zonder afkoopboete uitstappen. Als u echter via een offshore levensverzekeringsvehikel in de fondsen heeft belegd, zijn er kosten verbonden aan het uitstappen. Op forfaitaire producten duren de kosten 5-14 jaar, afhankelijk van de algemene voorwaarden van het product. Bij reguliere spaarplannen duren de kosten 5-30 jaar, afhankelijk van de voorwaarden van het contract.

Wat kunt u doen als er kosten verbonden zijn aan het liquideren van uw belegging?

Het hangt er van af. In sommige gevallen zijn fondswijzigingen binnen het bestaande product zinvol. In andere gevallen kunt u boetevrij een bepaalde som incasseren . Als u bijvoorbeeld $ 100.000 in uw rekening heeft, kunt u $ 50.000 of $ 70.000 boetevrij opnemen en beleggen in een veel goedkoper alternatief. Hoe hoog deze maximale boetevrije afkoop is, hangt meestal af van hoe lang u uw spaarplan heeft lopen. Op dag 1 heeft u $ 0 boetevrije afkoop beschikbaar, vooral met de spaarplannen. De meeste spaarplannen hebben een initiële periode van 1-2 jaar. Als u deze periode niet betaalt, bent u al uw geld kwijt. Na die beginperiode loopt uw ​​afkoopwaarde geleidelijk op. Dus bij een 25-jaren plan, bijvoorbeeld na 5 jaar, kan uw afkoopwaarde 20%-30% van de rekeningwaarde zijn. Na 22 jaar is uw afkoopwaarde misschien 95% of meer, maar de details zijn afhankelijk van de offshore levensverzekeringsmaatschappij. Na verloop van tijd neemt echter het bedrag dat u boetevrij kunt opnemen toe.

Zijn de meeste expat klanten blij met het rendement?

Over het algemeen merken we een trend. Expat klanten zijn over het algemeen tevreden in de beginjaren. Dit komt vaak omdat de kosten in de beginjaren lager zijn en ook deels vanwege de welkomstbonussen die externe providers geven als een stimulans om een 25-jarig spaarplan te onderschrijven. Tegen jaar vijf, zes en zeven begint de situatie echter te veranderen. We hebben nog nooit een tevreden klant gevonden die al tien jaar of langer in deze polissen belegd heeft.

Fouten om te vermijden

De grootste fout die expat beleggers maken, wordt verliesaversie genoemd in de cognitieve psychologie. Dit betekent dat als beleggers het slecht hebben of het niet goed doen, ze wachten tot hun beleggingsrekening tot nul herleid wordt, zelfs voordat ze afkopen. Een eenvoudig voorbeeld zou zijn als u $ 100.000 in uw rekening heeft. De waarde is $ 95.000. Na meer te hebben gelezen, weet u dat de kosten diep in het rendement vreten. Omdat uw rekening eerder kort $ 101.000 had bereikt, wacht u totdat uw rekening weer tot $ 100.000 + stijgt voordat u verkoopt, omdat u geen verlies wilt. We hebben beleggers zelfs 2-10 jaar zien wachten om dit verlies te voorkomen. Het rationele om te doen is het verlies van $ 5.000 in deze situatie te accepteren, omdat dat geld snel kan worden goedgemaakt in een veel goedkopere structuur. Daarnaast denken veel beleggers dat grootte altijd goed is. 24/7 toegang tot uw rekening, flash-IT-systemen en een kantoor in Mayfair helpen niet; lagere kosten en beter presterende fondsen zouden daarbij helpen!

Zal de bonus een verschil maken?

Veel van de providers die in combinatie met deze optie worden verkocht, zullen beweren dat bonussen de kosten aanzienlijk zullen verlagen. In werkelijkheid is deze optie, zelfs gecorrigeerd voor eventuele bonussen, te duur. Dat houdt zelfs geen rekening met het feit dat er zoveel voorwaarden zijn om die bonussen te krijgen.

Wanneer ondernemen de meeste expats actie?

Vanwege het feit dat de kosten oplopen en met de tijd erger worden, wachten expats 5-8 jaar + voordat ze actie ondernemen. Het is logisch om eerder iets te doen. De reden dat veel expats zo lang wachten om actie te ondernemen, is dat de prestaties in het eerste en zelfs in het tweede jaar goed kunnen zijn, omdat welkomstbonussen de enorme kosten verhullen.

Welke diensten bieden ze aan in het VK?

Het is niet aan ons om hun VK-specifieke diensten te noemen, omdat we ons richten op expats. Ze bieden echter wel rechtstreeks een aantal VK-specifieke diensten aan, met andere woorden via Tilney en niet via platforms of makelaars van derden. Die diensten omvatten de BestInvest Junior ISA, Bestinvest SIPP en BestInvest Investment Account. Met de Junior ISA's kunnen ouders op een fiscaalvriendelijke manier sparen en beleggen voor de toekomst van hun kinderen. Over het algemeen zijn de recensies hierover positiever dan voor hun expat producten, maar er zijn toch veel betere oplossingen.

Hoe zit het in periodes als deze in 2022 met dalende markten?

Niemand weet hoe goed de portefeuilles van Tilney zullen presteren in perioden van dalende markten. Dit lijkt een goed moment om in markten te beleggen, maar er zijn geen aanwijzingen dat de portefeuilles van BestInvest het in dergelijke periodes beter zullen doen. Ze deden het niet goed in 2008-2009 en het is onwaarschijnlijk dat ze het goed zullen doen in 2022. Wat zeker is, is dat het geen goed idee is om "af te wachten" als u niet tevreden bent met uw bestaande portefeuille.

Conclusie

Tilney/Evelyn Partners is een zeer dure optie voor expat beleggers omdat ze door "commissions only" makelaars/verkopers aan de man gebracht worden. Het kopen van dit product in het Verenigd Koninkrijk is compleet anders dan het kopen als expat, om de hierboven genoemde redenen.

Veel expats beleggen in deze plannen en denken dat ze een door het VK gereguleerde oplossing krijgen, terwijl dat niet het geval is. Alleen omdat de fondsen gereguleerd zijn in het VK, betekent niet dat de expat platforms ook gereguleerd zijn.

Regelgeving is echter het kleinere probleem in vergelijking met de kosten. Kortom, het is ironisch dat Tilney een jaarlijkse "spot the dog" publicatie heeft, waarin ze de slechtst presterende fondsen noemen.

De recente beursdalingen en volatiliteit zijn een goede waarschuwing voor potentiële beleggers.

Ondanks dat werd verteld dat gediversifieerde fondsen de volatiliteit in slechte tijden zouden verminderen, zelfs als ze de markt op lange termijn niet verslaan, hebben de fondsen van Tilney een gediversifieerde portefeuille van index- en obligatiefondsen niet verslagen.

Misschien zouden ze op een dag wat van hun eigen fondsen kunnen noemen in de plaats van hun "spot the dog" commentaar omtrent fondsen van concurrenten!

Wat kan u als expat doen als u een Tilney BestInvest polis heeft?

Er zijn drie opties die we in het verleden met onze klanten hebben onderzocht; de polis volledig afkopen, gedeeltelijk afkopen en de premie stopzetten.

Het is niet eenvoudig om te zeggen welke optie de beste is, dat hangt af van de situatie van elke klant.

Als u een polis heeft metTilney Bestinvest-fondsen en u wilt een vrijblijvend gesprek, neem dan contact met ons op: hello@expatwealthatwork.com